2022-05-22
疫症封關被迫留港兩年多, 呢段時間只能夠四處搵打卡熱點, 幻想當作旅行。早前係社交平台見到一間位於上環嘅洗衣店跟沖調飲品店cross-over, 環境氣氛很有美式洗衣店風格, 吸引我同男朋友特意前去打卡。呢間係真正自助乾洗衣店, 門口位置有一小角落主打售賣即沖飲品, 而咖啡系列幾有特色。我就揀咗熱沖繩黑糖咖啡, 見到店員以火搶將面層嘅糖燒熔, 製作有誠意。店內同店門口有少量位置可以坐低慢慢飲/等待洗衫時間,沖繩黑糖咖啡嘅黑糖相當突出, 突出到覺得過甜, 咖啡味完全唔太出, 但飲到底, 味道相反, 沒有黑糖味, 反有咖啡澀味。價錢接近連鎖式coffee shop, 但呢度冇舒適環境坐低enjoy, 個人覺得有d不值。打卡環境還ok, 經過影張相/乾洗還可以, 飲野就不了!
店內同店門口有少量位置可以坐低慢慢飲/等待洗衫時間,