2023-03-14 21 views
同朋友食完飯,想繼續坐低飲杯野傾下計~去到諾士佛臺,啲酒吧真係多到花多眼亂👀 揀左一陣就決定去一間樓上酒吧~.除左酒其實仲有野食,有啲後悔唔早啲過黎一次過食埋野,咁就唔洗轉場😝 望到餐廳好多酒都好打卡able~最後同朋友一人揀左一杯signature drink~.我揀左Blue Sheet ($108),由荔枝、Chardonnay、菠蘿汁、藍柑汁、雪碧調配而成,飲品呈現天藍色好靚☺️ 味道清甜,唔算太重酒味~.朋友揀左Earl Grey Remix ($100),由Gin、Earl Grey Tea、Cointreau、Cranberry Juice調製而成,入口淡淡茶香味又幾唔錯👏🏻 而且呢到cocktail夠晒大杯,可以慢慢傾計一路飲,下次可以再黎encore🫶🏻