2023-04-13 46 views
今日同兩個朋友去咗呢間Cafe度食嘢,一去到已經比門面吸引,好多嘅綠色植物🌿。我哋時間尚早,所以可以揀到上2樓嘅位置坐,上到去俾個大帳幕吸引,仲同fd影左n咁多張相打卡🤩📸入正題講下野食,因為復活節關係,有幾樣Easter Special,咁就梗係試下啦!<🥕Carrot Mountain>本身紅蘿蔔呢樣野唔係人人鐘意食,但我一食落去係以為係蕃薯!有d 燒焦焦地咁,甜到呢~ 蘿蔔下面既係煙肉薯蓉,配埋d溏心鵪鶉蛋,巧正正!<🍹Spring>酸酸甜甜既味道,好醒胃!最特別係加左d 風乾紅蘿蔔絲落去,又估唔到幾得意😛<🌶️香辣北非蛋配法式長棍麵包>呢個有驚喜喎!本身呢個係全素,啱晒我地有個素人fd🤪。我本身又鐘意食辣,所以有少少辣我勁鐘意!下次再encore!😋<🦩Pink Guava Iced tea>呢杯野好靚靚,飲落都係酸酸地,好清新🍹我仲唔浪費食埋d鮮石榴😛<🍝經典卡邦尼意粉>我地諗住叫個意粉食,就試下佢地個經典。佢地強調冇用忌廉煮係用蛋汁煮出黎,我其實唔知有咩大分別,不過食落又真係幾好味,最好係d粉唔會

<🥕Carrot Mountain>

<🍹Spring>

<🌶️香辣北非蛋配法式長棍麵包>

<🦩Pink Guava Iced tea>
<🍝經典卡邦尼意粉>
我地諗住叫個意粉食,就試下佢地個經典。佢地強調冇用忌廉煮係用蛋汁煮出黎,我其實唔知有咩大分別,不過食落又真係幾好味,最好係d粉唔會連埋d汁一pat pat!讚👍🏻

<☕️espresso tonic>
一間Cafe 又點少得咖啡呢~ 試左呢杯 espresso tonic, 好飲好香!完全冇令人失望!❤️

總結:野食幾好食,環境好,不過唔多枱。其實好想試埋d甜品!但可惜冇咁多時間🥺唯有下次再去👍🏻⭐️⭐️⭐️⭐️
*臨走時我仲買左兩條無糖organic Chocolate🍫😎🫣🤪