2024-06-20
🎂家人生日最緊要出去食餐好嘅,今次搵黎一間喺旺角MOKO入邊嘅🤩韓式fusion菜。餐廳環境帶俾人一種舒服嘅感覺,傢俬以木色和藤編織為主要,所以食飯都會特別舒暢。😍🥳$88 明太子蟹肉飯卷 飯卷表面有蟹籽丶蟹肉和明太子醬,之前印象食韓式飯卷會比較簡單和齋,這個絕對推介給大家,蟹籽和蟹肉帶給鮮味,蟹籽更能增加口感,加上明太子醬整體味道會更加豐富和濕潤。推$108 讓人瘋狂的蜂蜜炸雞選了無骨平時食開炸雞都係淨炸雞其他味道炸雞有配料令作別論,今次會有薯條同沙律菜作配搭,薯條會有兩種醬汁,分別係沙律醬和茄汁。今次揀嘅係蜜糖炸雞,所以炸雞無需點沙律醬已經好Juice。口感方面皮脆肉嫩,蜜糖會令表面滋潤一點,會冇咁熱氣食完熱氣野旁邊嘅沙律菜可以解膩。$68 流心芝士豬扒一看到一堆芝士流出已經添加食慾,外脆嘅表面已經令口水流出。一口芝士再加一口豬扒已經很滿足,旁邊嘅吉列豬扒汁酸酸味味,更加開胃解膩。但美中不足的是豬扒厚度不夠和份量相對少。$68 熱情金菠蘿沙冰$68 濟州柑橘乳酪平日OpenRice訂座優惠買一送一最後揀咗兩杯嘢飲,絕對令大家眼球大開。👀👀接近整個水果放在杯上,一個綠一橙非常吸睛。
$88 明太子蟹肉飯卷
$108 讓人瘋狂的蜂蜜炸雞選了無骨
薯條會有兩種醬汁,分別係沙律醬和茄汁。
$68 流心芝士豬扒
$68 熱情金菠蘿沙冰
$68 濟州柑橘乳酪
平日OpenRice訂座優惠買一送一
🍍🍍菠蘿沙冰,味道相對濃和少甜,很清新涼快。半個菠蘿肉如果你唔覺硬或生咩啊嘅話可以食埋,絕對有趣啊。
🍊🍊柑橘乳酪,味道相對清甜,仲可以食到一啲果肉。當你嫌果肉唔夠嘅時候,外表鮮艷嘅柑橘絕對幫到你,它除了外表之外,仲有內涵,去皮之後你可以食晒整個飯後果,剛好呢一個柑橘冇核仲很甜。棒棒棒
整體表現 最高五星
環境🌟🌟🌟🌟🌟