2013-07-21 643 views
晚上同朋友喺LCX睇完吉卜力首間海外精品專賣點經已差唔多10點,結果唔少食店都準備收爐,所以啦啦臨衝去iSQUARE搵嘢食!睇左水牌一定決定朋友食過嘅「火頭山」,立即殺上去!上到去咁夜梗係無人,仲食緊嘅只剩翻一台人,所以等都唔使等,不過一去到經已係Last Order時間,所以我哋都好快咁決定好食咩!一坐底著見到特別Menu「魷魚筒飯餐」,不過每日限定供應10個,正諗緊應該無嘅時侯,侍應竟然話有,到底係有多定無人叫,真係無人知啦哈哈。一Set有飯又有面,不過魷魚筒太硬身,糯米則太淋太黏,絕對稱唔上好味,試過就好。講起火頭山,拉面絕對係佢哋主打,今次我試嘅鹽味拉面水準超高,碗中央一顆鹹鹹的脆梅,就係山頭火拉面嘅標記,不過個人並唔太鐘意食XD鹽味湯底非常好喝,有濃烈嘅海鹽味道,但又唔會好咸,有機會我好想要親眼看他到底點整呢個湯底XD另一位朋友點了近期人氣急升嘅「沾面」,面條其實無咩味,所以面汁相對較咸,不過其實食沾面好易中伏,就算你喺日本都係咁話,火頭山應該算係中上了。另外叫了煎餃子,雖然有啲燶左(相片係特意反轉再影嘅),不過真係超好食,必點之選!飲品就朋友點的牛奶抹茶,還不錯的。值得一讚

睇左水牌一定決定朋友食過嘅「火頭山」,立即殺上去!

限定魷魚筒飯餐
鹽味拉面
煎餃子
牛奶抹茶
飲品就朋友點的牛奶抹茶,還不錯的。

值得一讚嘅係店員服務超好,雖然經已準備打烊,而且得翻我哋一台客,不過仍然好好招呼,仲會主動為我哋加水!

Other Info. : 唔知係咪趕收鋪,最後張單計錯數每人都只係食左6x蚊,面對呢個意外嘅折扣,我哋決定默默接受(掩面)
2013-06-22
$68 (Last Night Supper)
鹽味拉面
煎餃子