2019-12-21 42 views
好姐妹生日,約去打邊爐,可以慢慢滾、慢慢食😊就係公司附近一間滾得棧都食,聽同事講過話這間啲湯底好好味。我倆都唔食得辣,就簡左沙爹及潮州湯底,幾特別就試試。🥘🥟打邊爐都一定要牛肉,我地叫牛肩脊,沙爹湯錄錄,又滑又有牛肉味😋潮洲四寶丸,親個潮州湯底,真係好似食緊潮州湯河,好好味,四寶粒粒都爽,彈牙,最鐘意鯪魚球,有啲果皮香味。叫左新餃,梅菜猪肉餃🥟又幾好食,唔單止啲餡好食,塊皮都好食,真係有口感😂鮮蝦雲吞都唔錯,唔會得啲肥猪肉,蝦🦐都好大隻,夠新鮮女仔都係鐘意食菜,打邊爐皇帝菜真唔😋係冇得輸,吸曬湯精華👍 😂最後還Oder 烏冬,因啲紫菜湯太好飲,各人整左碗四寶丸湯烏冬,超飽超滿意😆👍
好姐妹生日,約去打邊爐,可以慢慢滾、慢慢食😊

鮮蝦雲吞都唔錯,唔會得啲肥猪肉,蝦🦐都好大隻,夠新鮮