2025-01-12
成日話啲港人唔留港消費返晒大陸,去晒日本,點解唔好好地檢討吓自己? 呢間嘢真係期待過,呢個價錢,畢竟唔係我呢啲一般打工仔隨便可以嚟食,之前食過福臨門雖然不過不失,但價錢rise 嚟講都唔會再去。 講返呢間嘢(新同樂),由開始已經一肚氣,聽電話嗰條女晦晦氣氣,好似我差佢錢咁,仲收線拜拜都冇聲,直接cut線,我都未講完☹️。 (頂).去到成間店原來得三個卡位,我叫佢安排卡位,我一個月前訂位,佢話冇。(尾音都無) 成餐飯情願吉晒嗰三個卡位都唔俾我哋坐。好嘢!👍🏻.嗰個著黑色西裝嘅部長仲經典👇🏼我:請問魚翅餐加$100要鵝掌是否有柚皮的? (我見有食客啲相有。)男部長(西面答我):冇寫咪冇囉 !我:我呆咗😳(真正貼錢買難受) 🤬.魚翅一般,火腿嗰個好啲,紅燒嗰個千祈唔好叫不知所謂。 仲話魚翅專門店。😤😓(反眼中). 加$100嗰個鵝掌,成碟嘢都冇味連啲汁都冇味,唔知係因為雪藏所以冇味?定係啲材料根本就好差,我已經分唔到,定係因為有錢佬食嘢淡口啲咩?甜野無甜味鹹野冇鹹味,總之一個字差! . 成餐飯夾硬算最好食嘅係,餐嗰個煲仔飯,同另加嘅蛋白杏汁(雖然有啲稀)。 .anyway, 睇嚟呢間嘢都執得,
嗰個著黑色西裝嘅部長仲經典👇🏼
男部長(西面答我):冇寫咪冇囉 !
我:我呆咗😳(真正貼錢買難受) 🤬
anyway, 睇嚟呢間嘢都執得,2000幾差唔多成$3000食個lunch食啲咁嘅嘢,唔推薦,亦都唔會再去第二次,請都唔去。講完。 ☹️