2018-11-18 626 views
愛韓國野既我,聽到朋友話原來搵食市集有韓國野,上次黎都未開,決定試試佢。好多唔同既韓國野之選,重點係有我愛既紫菜飯卷、炒粉絲同拌飯。呢間韓式小店好多選擇,款式都多。 韓式牛肉紫菜卷($38)牛肉好有鮮味,配搭埋黃蘿白,酸酸甜甜,加埋各式各樣既配菜,令人食唔停口,都忘了自已係食緊咁飽肚既飯。左中 -涼拌韓國海帶($10)佢既海帶相當入味,唔會太 辣,甜味相對較多。中上-雜錦牛肉拌飯($ 48)配料豐富,加埋佢地既泡菜,好開胃,好好食。 中下-拉絲芝士炒年糕($52)好愛佢既拉絲感覺,加上年糕唔會太辣,岩晒我呢個唔食得辣,但又鍾意食韓式炒年糕既人。中下左-炸雞雞肉不會像平日的一樣冷鮮味為主,而是像炸雞脾肉一樣,不會乾淨淨,而是滿有肉汁,加上佢既芥末醬,令人忍不住食完一舊又一舊。呢間野食絕對會Encore,以佢質素絕對值得開分店,見佢雖然人手小小,但對每個客人態度十分友善,也會為客人推介不同味道的配搭。同時因為我想盡量環保,帶埋自己餐盒去,店員無嫌棄之餘,仲好努力幫我想辦法,真心感謝佢地。

呢間韓式小店好多選擇,款式都多。
韓式牛肉紫菜卷($38)

左中 -涼拌韓國海帶($10)
佢既海帶相當入味,唔會太 辣,甜味相對較多。

中上-雜錦牛肉拌飯($ 48)
配料豐富,加埋佢地既泡菜,好開胃,好好食。

中下-拉絲芝士炒年糕($52)

中下左-炸雞

• 涼拌海帶