2020-05-09
好耐冇同朋友食飯,諗住搵啲小人啲嘅地方,朋友推薦嚟長沙灣熟食中心,話呢度好多嘢食。見到呢間餐牌話二百幾蚊又多嘢揀,又可以任食,感覺都幾抵,仲要話包一個海鮮拼盤!結果,海鮮拼盤嚟到,果然冇令我失望,淨係睇樣都已經知道好新鮮,可能真係因為街市就喺樓下啲蜆同元貝都超級大隻,仲要有鮑魚添!龍蝦仲要勁多膏超級吸引!等唔切即刻整蒸左啲蝦同埋鮑魚仲有雞件食,本身以為海鮮好出色,點知黃油雞都好有驚喜,啲肉好嫩滑,平時好少機會食到咁嫩嘅雞件!鮑魚同蝦都好新鮮,肉質超級彈牙!因為佢Menu有教每一樣野要蒸幾多分鐘,我哋跟足,所以全部都蒸得啱啱好,唔會過老過嫩,同埋海鮮新鮮都唔需要太多調味,雖然佢有提供豉油蔥蒜嘅調味料,但其實都唔使點!好似啲元貝咁,就咁蒸都超級鮮甜,飲埋入面啖精華,正!牛肉都超級正,都係果句食蒸野最緊要食材新鮮!其實都幾佩服佢,呢度仲有可以叫熟食,我哋就叫咗個蟹試吓,當然冇蒸海鮮咁出色,建議可以留肚試其他!蒸完海鮮就可以用下面層鍋嚟打邊爐!食材都超級多選擇仲要任食都唔知佢賺乜!極力推薦呢度嘅水餃雲吞,都冇諗過食海鮮會食到咁好味嘅水餃雲吞,我哋encore左兩次,因為應該係新鮮包,啲皮好薄跟
因為佢Menu有教每一樣野要蒸幾多分鐘,我哋跟足,所以全部都蒸得啱啱好,唔會過老過嫩,同埋海鮮新鮮都唔需要太多調味,雖然佢有提供豉油蔥蒜嘅調味料,但其實都唔使點!好似啲元貝咁,就咁蒸都超級鮮甜,飲埋入面啖精華,正! 牛肉都超級正,都係果句食蒸野最緊要食材新鮮!
其實都幾佩服佢,呢度仲有可以叫熟食,我哋就叫咗個蟹試吓,當然冇蒸海鮮咁出色,建議可以留肚試其他! 蒸完海鮮就可以用下面層鍋嚟打邊爐!食材都超級多選擇仲要任食都唔知佢賺乜! 極力推薦呢度嘅水餃雲吞,都冇諗過食海鮮會食到咁好味嘅水餃雲吞,我哋encore左兩次,因為應該係新鮮包,啲皮好薄跟住啲肉餡又做得好,所以咬落有湯汁得嚟又夠鮮味! 唔記得提呢度啲飲品好似汽水啤酒都係任飲任拎! 總結,呢度嘅價錢真係抵到爛,而且海鮮真係好高質,當然係熟食中心就唔好希望個環境係好浪漫好有情調嘞,但呢個價錢真係冇得輸!