2019-07-31
今晚無煮飯,同買定明天早餐。本身想出去食,但太累就算。凰爪排骨飯優惠套餐!$38有蒸飯有點心。飯量勁多勁滿,爆盒咁樣。凰爪蒸到入味同軟,少少辣提味,幾好。排骨落d豉油真係好食d既,今日飯有d糯米感。兩個女士食夠share!燒賣 杞子護眼同唔同d,燒賣皮有d咬口,無太林。另加鮮竹卷 $18肥美既鮮竹卷,熱住食有豆香。木耳絲同紅蘿蔔絲爽口,少少肉提鮮肉味。紅豆包 $7.5無凍包,即食。當今餐甜品,粉口少甜。食到紅豆皮確認真實,哈哈。$18三個凍包/蒸包,凍包要蒸8分鐘。黑麻蓉包濃香黑麻蓉,好明顯由好多黑芝麻整成!食落比唐記其他包甜少少。香芋包香芋蓉配有少少粒,蒸夠8分鐘就好軟,同係店即食一樣!感覺有落d油整成,滑得嚟有香氣。菜肉包依加屋企人人都岩食,有菜有肉,拳頭咁大。菜肉料係兩到三倍小籠包大,早餐就一口肉!馬拉糕 $7.5都可以要凍包。唐記新的精選蒸飯同凍飽優惠好抵,單買$7.5,三個除返就$6一個!早知買多個馬拉糕!佢中度甜,但好軟,幾大口食哂仲想食多少少。阿華田奶茶 $9平時飲開奶茶,見有新野仲平過奶茶$12。阿華田味濃,奶茶keep到細滑,夠新鮮感!整混先飲!佢又平d,嚟緊繼續飲佢
凰爪排骨飯
優惠套餐!$38有蒸飯有點心。
燒賣
杞子護眼同唔同d,燒賣皮有d咬口,無太林。
另加鮮竹卷 $18
紅豆包 $7.5
$18三個凍包/蒸包,凍包要蒸8分鐘。
黑麻蓉包
香芋包
菜肉包
馬拉糕 $7.5
阿華田奶茶 $9
整混先飲!佢又平d,嚟緊繼續飲佢,哈哈!