2021-02-19 136 views
今日難得放假,辛苦左咁耐想大大份西餐扒餐,突然諗起朋友推介聯和墟有間餐廳唔錯,就即刻走左去食啦餐廳嘅環境裝飾幾特色,內外設計完全俾人有一種工業風嘅感覺,好特別而且座位好闊落,餐牌午餐都有幾版你揀,又俾我搵到個打卡食飯嘅好地方 至於野食方面,除左有份足料嘅忌廉湯外,我點嘅鐵板紐西蘭肉眼扒配薯菜大份都好驚訝,肉汁多得黎夠腍,容易切開,食得黎好方便,仲要食極都食唔完,對我哩個大胃王黎講都好有滿足感另外我仲點左個香脆雞翼,亦都無令我失望,即叫即炸,卜卜脆,好香口,食完一啖又一啖 🙈另外,我朋友有特別推介個特飲雪糕朱古力,話一定要叫黎飲,咁佢又無介紹錯 雪糕好大球,又朱古力唔會太死甜,兩樣夾埋剛剛好,係必點之選 ♥️總括而言,哩間餐廳,CP值好高,野食真係好大份,味道一流,下次會叫埋朋友黎,一次過叫幾樣野食,試曬咁多款野食,諗起都覺得正啊 😬