雅苑座

The Greenery
Restaurant: The Greenery
Terms & Details:
2020-07-09 5252 views
前兩日同朋友一齊食自助餐,我地6點正入場已經見到食物陸續擺出黎,即刻趁餐廳仲冇咩人既時候影少少相📷。一入座既時候即刻有人落水杯同幫我地啲袋粒椅套,服務都真係唔錯👍🏻,攞野食放住個袋係位都安心啲,又唔驚食食下嘢會整污糟個袋😅😅6點半開始自助餐個個都聚晒去攞海鮮,一開始龍蝦同長腳蟹最搶手。凍海鮮方面,我淨係攞左龍蝦,龍蝦多膏,啲肉食落都幾爽口下,好好吃😄👍🏻海鮮果邊其實都有檸檬同其他醬汁比人配海鮮,唔鐘意單食海鮮既人都有醬汁可以配搭👏🏻熱食方面,我去左食車仔麵😄果度都有10種以上食材比你自己揀去比個師傅煮熟配麵,麵都有5種咁多❗️❗️湯有清湯同冬陰功湯比你揀🍜,今次我叫師傅推薦我食邊種麵,對於選擇困難症既人真係一時間都揀唔出要食邊款🤭個師傅幫我揀咗細麵,麵條好吸湯,勁好食🤤,冬陰功湯食落唔會太辣,味道啱啱好,❤️蜆肉好好食,冇沙同埋真係好鮮甜🤤🤤🤤對我黎講絕對係每次去必食之一❤️。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻❗️❗️❗️另外我仲攞左其他熱食,十分推薦而且下次黎會再食既有海鮮鮑魚粒鍋巴,一口鴨肝,羊架,牛扒👍🏻👍🏻牛扒搭芥末酱好好食❤️🤤,果邊仲有燒汁都黑椒汁可以比人選擇✅可能個人口味原因,唔偏好食蒜蓉所以個蒜蓉粉

牛扒搭芥末酱好好食❤️🤤,果邊仲有燒汁都黑椒汁可以比人選擇✅可能個人口味原因,唔偏好食蒜蓉所以個蒜蓉粉絲帶子唔太啱我。但今次每人有送一個芝士帶子同炭燒香草大蝦🍤❗️❗️❗️帶子都幾大粒,香濃既芝士加帶子真係好好食🤤🤤❤️另外個大蝦趁熱食都十分唔錯👍🏻👍🏻

🍣壽司刺身方面,因為我唔食刺身,所以淨係試左個炙燒蟹棒壽司,個人十分推薦依款壽司😆個蟹棒係壽司飯既5倍咁長,蟹棒鮮甜,外觀吸引又好食🤤🤤

甜品同飲品方面,真係好多款甜品供應❗️❗️❗️真係每樣食一舊都飽。甜品好睇又好吃。
必攞既拿破崙同蝴蝶酥我都有攞,食到已經飽飽地既我食依個甜品既時候都覺得好好食🤤🤤另外都十分之推薦雜果芝士同藍莓芝士蛋糕🍰,各有不同風味,十分滿意啲甜品👍🏻👍🏻
Häagen-Dazs雪糕都有4.5款口味比人揀,而且仲有我最鍾意嘅曲奇雲呢拿雪糕❗️❗️❗️❗️❗️❗️
飲品有汽水橙汁柑桔檸蜜自助咖啡茶水☕️自助咖啡茶水可以自由選擇甜度同濃度,十分唔錯❤️
總括黎講係一個會二次黎食既自助餐。性價比高。大約7點既時候仲會有歌手鋼琴手彈琴同唱歌🎤,加上燈光既點綴都好有氣氛~~睇落唔係好多唔同種類既野食比人揀,但自己親身去到食都唔會點覺得食物款式少😄
2020-07-07
Type of Meal