2017-07-16
近期興食台式打邊爐,一般都係一人一鍋,呢間雖然唔係一人一鍋,但就係任食!見好似開左無幾耐,就去試下!創興其實都好多打邊爐,轉轉下都唔個邊間執左邊間仲有!去到見到每位$168任食,仲要咩都包哂,唔駛加一!真係抵到爛!首先揀湯底,由於太肚餓無睇清楚,我只揀左臭臭鍋!原來係鴛鴦鍋,大家記得揀兩款湯底呀!肉類方面,我地全部都叫左黎試,本人推介安格斯黑牛。因為最入口即溶,肥瘦分怖比較平衡!最好味!牛小扒都ok,但牛味唔重!可以一試!比較麻麻的就係牛梅花,好肥,但肉偏「鞋」!覺得可以唔駛叫!留肚食其他兩款好過!豬肉我地都每款都有叫,味道正常,無特別分邊種了!除左肉仲有海鮮:海蝦-新鮮都夠大隻蜆-味道一般,偏細隻青口-算ok, 幾大隻小八爪魚-一份份量好多,正常無咩特別另外佢出面自助的食物款色好多!墨魚丸、貢丸、墨汁丸、芝士丸、魚蛋、牛筋、牛骨髓、豬紅、百頁豆腐、魚角、春卷、豆卜、嚮鈴、菜、雞子、豬頸肉等等!多不勝數!飲品方面亦好多選擇:沙冰、花茶、台式奶茶、咖啡類、酸梅湯等!甜品都好多,有雪糕、雪條、仲有甜品櫃唔同甜品比你揀!本人就覺得甜品麻麻!埋單$168一個人真係好抵!食物中規中矩!呢個價錢性
牛小扒都ok,但牛味唔重!可以一試!
比較麻麻的就係牛梅花,好肥,但
肉偏「鞋」!覺得可以唔駛叫!留肚食其他兩款好過!
豬肉我地都每款都有叫,味道正常,無特別分邊種了!
除左肉仲有海鮮:
海蝦-新鮮都夠大隻
蜆-味道一般,偏細隻
青口-算ok, 幾大隻
小八爪魚-一份份量好多,正常無咩特別
等等!多不勝數!
埋單$168一個人真係好抵!食物中規中矩!呢個價錢性價比高啦!