2008-10-20
經常星期六放工都會去呢度買齋飯套餐返屋企,三餸加飯同湯,外賣自取只係$23唧。逢星期六仲有糖水送,超值之選。今次我選咗紅米飯,每日都有十二款菜式任揀,今次既餐單如下:1.羅漢上素2.鮮茄免治牛肉燴薯仔3.三參醬素雞翼4.三菰玉鬆滑豆腐5.火腿竽粒粟米蓉6.豉汁南瓜牛扒7.花菰栗子炆蓮藕8.芝麻素鴨9.炒白菜仔10.桂林鮮竹炒津白11.草菰蝦仁炒金銀蛋12.時菜紅燒豆腐是日例湯係:無花果烋合掌瓜(裏面仲有紅蘿蔔、蜜棗、果皮,超多雜豆如紅腰豆、雞嘴豆、眉豆之類)糖水係:腐竹意米如果要人送上公司,就要$25一套架啦。不過,星期六係冇外送服務既。素鴨(係用腐皮夾住紫菜黎炸既)、乳豬(真係口感幾似架,如果現場食仲正添)、炒蛋、滑豆腐、炆蘿蔔、羅漢上素既菜式都做得唔錯架。我多數都會點炒蛋既,但屋企人如果知道果日有素鴨就一定唔會錯過。因為堂食地方有限,我都唔會想堂食。雖然俾$29就可以要任選一碟兩餸,而湯、米粉、炒麵同飯都任食,基本上外賣既份量都好夠食啦,都係慳返六蚊啦。
今次我選咗紅米飯,每日都有十二款菜式任揀,今次既餐單如下:
1.羅漢上素
2.鮮茄免治牛肉燴薯仔