2023-10-13
好耐都冇嚟深水埗覓食,先至發現深水埗而家痛好多各式各樣嘅特色餐廳,鍾意食包嘅小妹見到呢間漢堡包店二話不說就衝入去試吓。餐廳漢堡包嘅種類有好多款,小食亦都有好多種可以選擇,套餐可以自由搭配。芝士漢堡+炸薯條第一次食嘅餐廳一定要試佢哋最signature嘅款式啦~平時食芝士漢堡會覺得好重口味,因為通常店舖都會落勁多醬,加埋塊芝士就會好咸好重口味。但係呢度嘅芝士漢堡嘅味道比想像中健康,唔濃味之餘,仲多咗兩層菜。最特別嘅係佢選用本地嘅有機菜,上邊嗰層係羽衣甘藍,而底嗰層仲有生菜,第一次食羽衣甘藍整嘅漢堡包,估唔到完全冇苦澀味,仲好爽脆。牛肉漢堡嘅牛味都好出,但完全冇好油膩嘅感覺,食食吓唔經唔覺就食晒一個而完全冇罪惡感呀~開心~炸薯條係屬於粗薯條,味道不過不失,店舖貼心提供茄汁、芥末醬同沙律醬俾客人自己加料。焦脆雞堡+黃金炸魚條呢個雞堡有成兩層雞扒咁多!同樣係有兩層菜夾住,咬落去有陣香浪碳燒味同好Juicy。另外炸魚條係驚喜嘅,佢個質感有啲似炸魚蛋,但口感又好特別,味道都好唔錯~總括而言,呢間漢堡包性價比好高,普通平均一個餐都唔使$130就有齊漢堡包、小食加嘢飲,係依家香港呢個物價高昂嘅地方,算
芝士漢堡+炸薯條
焦脆雞堡+黃金炸魚條
總括而言,呢間漢堡包性價比好高,普通平均一個餐都唔使$130就有齊漢堡包、小食加嘢飲,係依家香港呢個物價高昂嘅地方,算係好少有,經過嘅朋友可以一試~