2019-06-29
依幾日都幾多出街食飯,有個朋友就住係附近,話諗住約埋幾個一齊係附近食海鮮蒸氣鍋,依頭我就唔係咁熟路,所以就由佢帶路啦。依間舖唔係地鐵站大商場附近,有小小近工業大廈,所以唔係朋友帶黎可能都唔多覺依間舖存在。但係野食係幾抵食喎,海鮮都幾新鮮。我地四個人首先叫左個4人海鮮鮑魚雙層蒸氣塔,559蚊一個set,一個人計都係140蚊,但材料就好足,有一盤大大盤既海鮮,有鮑魚,鮑魚仲識郁既,龍蝦,蜆、蒜容粉絲扇貝、蚌、沙巴魚,虫草雞,同埋粟米。甜品就有手工芝麻綠茶芋茸餅。海鮮都好鮮,龍蝦啖啖肉。首先食海鮮先,最後就蒸埋雞。因為只係食海鮮唔夠,就加多碟手切極品韓牛,288蚊。雖然係貴左D,但就物有所值,牛味真係好重,入口半即溶,以我依個牛肉愛好者而言,絕對值得一試。另外,亦都試左一個四川小食,蒜泥白肉。佢依度既蒜泥白肉入面加左D青瓜,清清地感覺係幾清新。食哂所有野之後就落米煮粥,我地仲加埋48蚊有海膽落埋去煮,食完個粥就岩岩好。埋單一人二百幾蚊,幾抵食。
我地四個人首先叫左個4人海鮮鮑魚雙層蒸氣塔,559蚊一個set,一個人計都係140蚊,但材料就好足,有一盤大大盤既海鮮, 有鮑魚,鮑魚仲識郁既,龍蝦,蜆、蒜容粉絲扇貝、 蚌、沙巴魚,虫草雞, 同埋粟米。 甜品就有手工芝麻綠茶芋茸餅。
海鮮都好鮮,龍蝦啖啖肉。首先食海鮮先, 最後就蒸埋雞。
因為只係食海鮮唔夠,就加多碟手切極品韓牛,288蚊。 雖然係貴左D,但就物有所值,牛味真係好重,入口半即溶,以我依個牛肉愛好者而言,絕對值得一試。
食哂所有野之後就落米煮粥, 我地仲加埋48蚊有海膽落埋去煮,食完個粥就岩岩好。埋單一人二百幾蚊,幾抵食。