2018-01-07 53 views
今日同朋友去完尖沙咀買嘢,天氣又咁凍最啱就係打邊爐,所以想OpenRice搵附近打邊爐嘅餐廳最後決定伊間。雖然餐廳坐的位置不多但很寬敞,雖然要上樓梯先到,但我好鍾意食飯嗰陣可以唔需要太大聲同朋友講嘢,對方都可以聽到,十分舒服也唔會嘈吵。食物方面:*即炸響鈴*打邊爐嘅配料梗係有必食即炸響鈴十,$58/6條。咬落去過刻,鬆脆兼有豆香👍🏻再配上啤酒一流。鴛鴦火鍋:因為有啲朋友唔食得辣又有啲人食得辣所以先揀鴛鴦火鍋。不過湯底嘅材料真材實料,而不是用味精湯煮主:有杞子丶甘荀、麻辣豆腐,重點湯底煮好耐都唔會話好鹹服務生拎出伊碟野嗰陣、啲肉好新鮮一望已經知道係高級牛肉。食落好爽口,好香,好有口感,咬落去散發出嚟牛香又多肉汁,好有滿足感。最好的地方放左落去左好耐都冇變老,仲係一樣咁有爽口。海鮮拼盤:而整碟的賣相吸引,甜蝦好鮮甜,青囗又大,唔好放太耐唔係就變得好硬,其實海鮮肉質新鮮爽口,真的不錯。我自己好鍾意打邊爐就有隻生蛋當醬汁,但結果發現這間火鍋店用嘅雞蛋係農場蛋。不過雞蛋係要自己額外買㗎,餐牌上面係冇㗎的。$6/1隻打得邊爐就僅有最愛嘅肉丸啦:我地叫左墨汁墨魚丸、鯪魚滑、墨魚滑,全部都係餐廳手打,
醬汁

精選牛牛雜錦拼盤

農鮮蛋

墨魚滑及鯪魚滑
墨汁墨魚丸

打得邊爐就僅有最愛嘅肉丸啦:我地叫左墨汁墨魚丸、鯪魚滑、墨魚滑,全部都係餐廳手打,又香又彈牙。最鍾意就係墨汁墨魚丸,回味無窮。

最後店員他們對自己嘅食物的味道及質素很有信心,也會為你介紹新鮮食材及必食項目。店內空氣流通及抽油煙機好,所以坐咁耐身上都唔會有好強嘅打邊爐嘅味道。期待下一次嚟食
海鮮拼盤
招牌鮮蝦雲吞