今次完全被個雀籠吸引咗🐒 呢間店是由藝人黃長興主理,一份Tea Set會有8️⃣款鹹、甜點,再加一杯水果茶/花茶🍵,亦可選咖啡☕️··北海道帶子漢堡🍔帶子好厚肉,好有咬口,好有鮮味😋-法國龍蝦汁伴虎蝦🦐呢款超有心思,🦞龍蝦汁會用個少少嘅管裝住,食嘅時間吱落虎蝦面,提升鮮味🆙-法式千層酥🥯千層酥幾脆口,中間夾著蟹子,但未算話好特別,不過不失-軟心朱古力撻🥧呢款設計彷效緊小盆栽,我同同行友人都唔捨得食將佢留到最後🤭,但呢款應該唔係撻而係蛋糕🤔? Anyway la~~ 整體嚟講好鬆軟,內裡亦都真係軟心嘅😋😋 呢個會係成份Tea Set入面較為出色嘅一款👍🏻👍🏻-法式鮮果可麗露🍓只能表示,可能食唔慣呢種味,食咗一啖放棄咗🥴🥴 同行友人亦表味道有點怪怪der🤭🤭-英式鬆餅配果醬🥯鬆餅有少少硬,味道唔算好香,會配上一小樽全新未開嘅士多啤梨🍓果醬,亦是不過不失嘅一款-呃Like嘅Hightea 2️⃣個人食真係岩岩好; 當日可能係閒日,只有我地一檯客,地方唔大,但設計明顯花過心思,位於尖沙咀金馬倫道,交通上都方便🙌🏻 ——————————————LaMer The Sea$168/Per One$298
北海道帶子漢堡🍔
帶子好厚肉,好有咬口,好有鮮味😋
法國龍蝦汁伴虎蝦🦐
法式千層酥🥯
千層酥幾脆口,中間夾著蟹子,但未算話好特別,不過不失
軟心朱古力撻🥧
法式鮮果可麗露🍓
英式鬆餅配果醬🥯
——————————————
LaMer The Sea
$168/Per One
$298/Two
(設加一服務費)
推薦指數:
★ ★ ★ ☆ ☆
2019-07-19
$150 (Tea)