2022-10-25 52 views
呢期小編成日食韓國炸雞,小編自己都唔知點解😆😆就係久唔久好想食炸雞❤️ 銅鑼灣Sodam小編真係食左好多年,佢都係kind of 韓風初期已存在既炸雞店始祖,同一大班哈韓友人最中意飯聚既地方!而家就成行成市,周街都有一間炸雞店係左近。小編今次揀左佢既全日90分鐘放題餐, 放題內容都唔少選擇,有炸雞、焗雞、Pizza、前菜小食全部都可以揀, 如想另叫主菜有半價優惠,飲品就買一送一都幾抵!🥗前菜【韓式酸蘿蔔】醃到好夠酸夠晒開胃,鍾意食酸嘅人超級推介,但小編自己食唔到太酸。【韓式辣拌海蜇】海蜇超級好味! 小編忍唔住食到尾聲都要encore多一份! 佢地海蜇個汁同出面有少少唔同,呢碟真係不可小看既一碟前菜❤️❤️❤️❤️【涼拌水冷麵】麵質似雞蛋麵而非好彈牙果隻麵質好彩佢個份量細細份,可以滿足到樣樣都想試但又唔怕食唔晒!【韓式辣泡菜】加左蘿蔔絲個視覺同口感都豐富左,唔錯! 【柚子醋沙律】食咁多炸雞有碟菜食下絕對可以balance 下!【芝麻菠菜】好爽口,幾好唔錯!因為小編好慢d菜淋pat pat。【蜜糖牛油粟米】正正常常,小編覺得如果多d牛油會更好!【熱帶放題薄餅】Pizza 個茄汁base 味道較淡,對

🥗前菜
【韓式酸蘿蔔】

【韓式辣拌海蜇】

【涼拌水冷麵】
麵質似雞蛋麵而非好彈牙果隻麵質
好彩佢個份量細細份,可以滿足到樣樣都想試但又唔怕食唔晒!

【韓式辣泡菜】
加左蘿蔔絲個視覺同口感都豐富左,唔錯!

【柚子醋沙律】
食咁多炸雞有碟菜食下絕對可以balance 下!

【芝麻菠菜】
好爽口,幾好唔錯!因為小編好慢d菜淋pat pat。

【蜜糖牛油粟米】
正正常常,小編覺得如果多d牛油會更好!

【熱帶放題薄餅】
Pizza 個茄汁base 味道較淡,對熱愛重口味既小編黎講有點失色。

🍗炸雞
【香草青檸炸雞
雞件全部都好脆,小編超喜歡佢雞皮脆卜卜好香既感覺!青檸汁口味非常之開胃!

【辣味炸雞
炸雞唔少得食辣味,同炸雞係絕配!❤️

【韓風紫菜焗雞】
紫菜口味其實應該唔錯,不過小編覺有如過係配炸雞會更好味!

【濃蒜炸雞
蒜味真係勁香濃好好味,大推介!!😋

【蜜糖芥末香蔥炸雞
另一款開胃之選!好多口味都非常之搭!

佢既雞係新鮮即炸,全部都熱辣辣同埋卜卜脆上枱,
食到唔停口!😋😋岩岩發現原來餐廳有做外送, 下次小編去staycation 想encore 食炸雞宵野唔使經外賣平台啦!勁方便!👍🏻❤️

🍹飲品

【提子特飲】
杯野飲個杯超大!好似個頭咁大 !入邊仲有條雪條勁特別,提子特飲係巨峰提子味幾正!

【藍橙乳酸】
杯野飲個既顏色勁靚!漸變海洋藍白色! 邊食邊飲眼睛睇得好過癮!