2017-07-17 85 views
今日去咗鳴橋燒肉放題,地點果然係就腳喎,我哋一行四人,本來諗住喺九點前入座就$178點知個朋友遲咗$208冇計啦加少少錢,同埋嗰度如果升級就加$40仲可以食到帶子、牛肋骨、馬刀貝刺身,特大帆立貝同埋再加海蝦,冇計想食好野要加少少錢果然不出所料,我勁鍾意食馬刀貝刺身,嗌左差唔多10轉,食完刺身就梗係開始食燒肉啦。啲嘢係任點梗係樣樣都食啲,一口黃牛粒,同埋鹽燒牛肋骨鹽燒牛都係必點嘅,喺度食燒肉好唔同,因為佢會加張紙係底搞到嗰啲燒肉唔會窿底,因為每次食都好快會燒到窿晒,今次食就冇呢個問題最鍾意食嘅雞軟骨真係好入味喎,其實其他啲肉類都好新鮮,不過我就個人推介海鮮,帆立貝係幾好食再加埋勁大隻嘅海蝦,嗰$40真係抵比。我哋都有飲湯架,不過啲湯好似麻麻哋。天婦羅都唔差架,仲有我最鍾意食嘅一口番薯,真係勁甜同埋勁脆。最後我哋梗係有叫甜品,有幾款雪糕有芝麻味同埋綠茶,仲有雪米池添,不過你又唔好期望佢太好食都係平常7-11買到嗰啲雪糕咁。

果然不出所料,我勁鍾意食馬刀貝刺身,嗌左差唔多10轉,

2017-06-29