2021-12-10 64 views
今日黎到四寶食堂(北角炮台山)試下新式地道茶記先~呢間店好新,裝修好靚, 好適合打卡, 店員安排左卡位比我坐, 好闊落好舒服,餐牌有埋圖, 好易睇。傳菜速度快。店員態度良好, 親切 經典叉燒滑蛋飯係用大碟裝,可想言之有幾大碟幾飽肚! 叫左小飯都仲係好多飯~ 一D都唔孤寒, 滑蛋係完全覆蓋哂D飯, 而且超滑, 叉燒肥瘦適中, 大片, 加埋小小鼓油同蔥花真係好好撈飯!香煎紐西蘭牛扒餐 (包括有嫩滑炒蛋, 脆皮菠蘿油)牛扒可要求唔好煎咁熟, 我呢塊就岩岩好, 炒滑蛋係一如以往好滑好食! 菠蘿油好出色勝在菠蘿包夠熱夠脆, 而牛油夠凍; 牛油好貼心地係冰鎮, 自己將牛油夾入菠蘿包內, 牛油既香咸味太正! 而且大塊, 雖然好邪惡! 但一定要試!
今日黎到四寶食堂(北角炮台山)試下新式地道茶記先~
餐牌有埋圖, 好易睇。傳菜速度快。店員態度良好, 親切
[必試] 經典叉燒滑蛋飯
香煎紐西蘭牛扒餐 (包括有嫩滑炒蛋, 脆皮菠蘿油)