2016-09-16 547 views
好鍾意食蛋包飯,有名嘅蛋包飯店都差不多試過晒,仲有呢間未試。今日要過嚟葵芳,於是就試吓先蛋牛治烘底烘得脆脆嘅麵包夾住厚厚嘅鮮牛肉煎蛋,賣相非常吸引,當其他地方都係用罐頭牛肉嘅時候,呢度用牛肉絲又真係幾吸引嘅!肉汁豐富加埋條邊好脆嘅煎蛋,口感真係非常好燒雞扒蛋包飯 ($39)好大個蛋包飯呀!旁邊有沾滿燒汁嘅雞扒,雞扒比較薄而且冇乜味,其實都係靠點燒汁先有味道,不過燒汁好杰,點完都覺得係普普通通咁;反而蛋包飯比較出色,半熟嘅蛋皮非常滑溜,充滿蛋香,入面包住嘅係粒粒分明嘅西炒飯,不過入面冇其他配料喎,得好少磨菇,如果有腸仔、洋蔥等會更加可口。不過咁嘅價錢有咁大碟,可以接受啦!紅豆冰唔算好甜,而且紅豆量多,蛋包飯配紅豆冰,有趣嘅配搭
蛋牛治烘底
蛋牛治
蛋牛治
燒雞扒蛋包飯 ($39)
燒雞扒蛋包飯
燒雞扒蛋包飯
紅豆冰
唔算好甜,而且紅豆量多,蛋包飯配紅豆冰,有趣嘅配搭
紅豆冰
2016-09-16
$45 (Lunch)