2023-02-18
🌶️抵食街坊川菜🍚-近年酸菜魚喺香港開到成行成市 平時約friend都好鍾意揀食 貪佢大大碗一齊share啱啱好😋 今次就嚟到樂富試下呢間☺️-👭二人套餐 $348套餐包咗前菜主菜同一個小菜 幾抵食😙-🥚椒麻皮蛋呢度嘅皮蛋係透明皮蛋 第一次見覺得好驚喜😮 食落比平時嘅皮蛋更彈牙 口味清新啲 流心蛋搭埋蒜蓉好夾😌-🐟十三少酸菜魚酸菜魚大大碟 本身入面包咗萵筍同菇 魚肉份量都ok 酸味唔會太多搶 同辣味都幾balanced 忍唔住飲咗兩碗湯😌-🐤川式口水雞雞件好滑溜唔會好乾 口水汁好夠椒麻味 而佢仲配咗幾多青瓜 吸滿哂個醬汁 送飯一流😙-🍯紅糖糍粑 +$28糯米做嘅糍粑上碟嗰陣仲係熱辣辣 外面炸到脆卜卜 入面保持煙韌😉 配埋黑糖醬 螞蟻人必叫👌🏻-📍#十三少 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場1樓1211號舖
👭二人套餐 $348
套餐包咗前菜主菜同一個小菜 幾抵食😙
🥚椒麻皮蛋
🐟十三少酸菜魚
🐤川式口水雞
🍯紅糖糍粑 +$28
📍#十三少 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場1樓1211號舖