2010-02-24
朋友 K & S 生日, 嚟個遲來既慶祝會, 地點都係嚟唔開灣仔同銅鑼灣, 今次 K 揀嚟一間隠世小店, 係因為佢朋友之前試過 lunch 話 ok 所以推介<環境>一眼睇晒, 地方簡潔寛落, 仲有2張半圓卡位<服務>so far so good la, 但佢哋唔記得提我佢哋安排咗一個蛋糕送俾生日主角 :-( … 結果係仲响雪柜 <食物>半自助餐形式, 湯、海鮮同沙律放近門口, 感覺唔係好衞生, 而甜品就放响水吧, 食物 refill 都幾快首先講講湯, 個磨菇湯真係唔錯, 而紅湯就唔得; 海鮮方面只有螺, 蝦同青口, 質素好似麻麻地, 有d螺好似變咗咁, 可能最近門口, 溫差大容易變, 而三文魚同螺肉八爪魚都己經無得供應, 所以 Rabbitgirl 唔好咁勞氣喇 至於甜品, 所有都好迷你, 可以試多幾款, 最欣賞係撻類同埋朱古力蛋糕1) 薄荷羊扒 $168 ~ 賣相靚, 但水準參差, 有3件羊扒, 只有1件符合6成熟, 其餘都有成8-9成熟, 但味道都 ok2) 豬扒 $148 ~ sor, 我無試過, 但賣相靚3) 田螺焗薯蓉 $1
<環境>
一眼睇晒, 地方簡潔寛落, 仲有2張半圓卡位
<服務>
<食物>
2) 豬扒 $148 ~ sor, 我無試過, 但賣相靚
3) 田螺焗薯蓉 $128 ~ 好多田螺, 成個菜都好好味, 朋友成碟沽清
4) 意大利飯 $148 ~ 好大碟, 少少沾口好好味, 可以一試
最後仲有雪糕, 心太軟同餐茶
雪糕有芝麻味/香蕉味/榴槤味 - 3種都超好味, 芝麻好芝麻, 香蕉好香蕉, 而榴槤朋友就話好澳門榴槤雪糕喎, 唔食榴槤既我就覺得好臭 ~~~
而心太軟就係迷你版, 其實每人都有一款甜品揀, 心太軟 or 梳乎厘, 見食評講到心太軟咁正, 梗係醒目叫呢個啦, 真係唔差喎, 焗得熱辣辣, 裡面都仲可以有朱古力流出嚟, 推介
今次只可以俾 ok, 因為海鮮同我既主菜羊扒扣咗d分, 繼續努力喇 !
6人共消費 $933