2024-03-19
#港女覓食到荃灣係寶石大廈附近有間食牛扒嘅餐廳🍴餐廳枱數不算太多,但係勝在冷氣充足,唔會覺得鐵板牛扒越燒越熱。✨ 鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士) $198鵝肝味香,牛扒食落嫩滑。食之前可以加上自選牛油&玫瑰海鹽。✨ 三文魚配美國牛柳(8安士) $198三文魚嫩滑,配厚厚的牛柳,呢個牛柳食落牛味比牛扒濃。而牛柳係鐵板上烘着,熟嘅程度由自己控制。同樣食之前可以加上自選牛油&玫瑰海鹽。✨+58可以配* 酥皮湯: 酥皮薄脆,入面係蘑菇忌廉湯。* 雜菜沙律/薯條/意粉(3選1) 揀左薯條🍟薯條係波浪形薯條熱辣辣炸上枱。另外仲揀左茄汁意粉,淡淡嘅茄汁甜味。* 特大杯裝飲品(冷熱同價) 我地揀左雜果賓治,上枱勁大杯,成700ml咁多🤣✨總結人均消費💸:$280/1人(餐廳需收加一服務費)味道:🌕🌕🌕🌕🌑份量:🌕🌕🌕🌕🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑質素:🌕🌕🌕🌕🌑🍴DAY22 STEAK (荃灣)📍荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖::::::::୨୧::::::::୨୧::::::::୨୧:::::::::୨୧:::::::::
#港女覓食到荃灣
✨ 鵝肝配厚切美國平鐵牛扒(12安士) $198
鵝肝味香,牛扒食落嫩滑。
食之前可以加上自選牛油&玫瑰海鹽。
✨ 三文魚配美國牛柳(8安士) $198
同樣食之前可以加上自選牛油&玫瑰海鹽。
✨+58可以配
* 酥皮湯: 酥皮薄脆,入面係蘑菇忌廉湯。
✨總結
人均消費💸:$280/1人(餐廳需收加一服務費)
味道:🌕🌕🌕🌕🌑
份量:🌕🌕🌕🌕🌑
服務:🌕🌕🌕🌑🌑
質素:🌕🌕🌕🌕🌑
🍴DAY22 STEAK (荃灣)
📍荃灣聯仁街28號康睦庭園2座地下3號舖