2018-03-27 100 views
今日行過佐敦,有一間新開的麵店。比門口的招牌吸引,大廚毅然放棄安穩的高級餐廳工作,來到佐敦呢一個地方開麵店。專誠為了無味精湯底而來,飲得出的用心。湯底用上了豬骨、農場雞、海南胡椒、干貝及紅棗等材料煮6小時而成,入口鮮甜有驚喜,好驚味精湯飲少少已經要飲幾杯水,不過呢度的真心不會口乾。簡單的粉麵,加上心機,就變得不簡單了。單拼$33, 雙拼$38的價錢,除左抵食就唔知講乜好了。必食還有隱世豬潤,每日限量供應,厚切的豬潤煮得剛好,另外豬五花都好多人叫,肥瘦平均而且滷得十分入味。唔夠食可以叫多幾款小食,我點左滷豆腐,都幾大份呢點令人勁喜出望外!而鹽酥雞翼有點似茶餐廳的炸雞翼,可能會同理想有出入。最右邊的是葱油小圓餅,就好似煎香左嘅小籠包一樣,入面充滿着肉汁。欣賞小心的用心,店員都好好禮貌。用心做的食物是要支持的!
今日行過佐敦,有一間新開的麵店。

欣賞小心的用心,店員都好好禮貌。用心做的食物是要支持的!