2019-11-05 54 views
鐘情食牛既我 好想一試呢間叫 "牛極 " 既牛扒店 .上次路過見店門口排晒長龍 一定有它的吸引力 .今晚等埋老公OT收工 專登過黎試吓 .店舖簡潔乾淨 一坐低職員拿上籃子給我們放好手袋/背囊.給我們介紹 最後我同老公各自揀選了牛肩扒同牛柳。職員給我們圍肩後.不久就將端上一盆盛有一磚燙得熱烘烘的熱石來.上面端著厚一切牛肩扒.牛柳 .愛食幾成熟隨自己喜好烹調。老公愛那個牛肩扒愛它有口感 。我還是愛這個牛柳好吃夠軟夠淋口 。兩款也是同樣肉質嫩口.濃厚牛肉鮮肉味 又不帶牛膻味 每一口也是極美味的小鮮肉啊!還附上 自家製燒肉汁辛味燒汁 蒜蓉 胡麻沙律醬汁 舔在肉上份外滋味。另外還檸檬水.沙律菜. 麵豉湯 .珍珠白飯.任客人隨意添加飲用。值得一提那個昆布海帶豆腐麵豉湯. 淡淡麵豉清香又帶些少昆布甜味 好好食 我添加了三碗啊 。老公話日後收工唔好煮飯喇 兩公婆黎呢處食 大家都開心滿足.至嘆好享受!