2019-04-02 456 views
旺角一向有好多餐廳選擇,今次就揀左間任食嘅平昌韓燒,貪佢夠多選擇,價錢又唔貴裝修係一貫嘅韓燒風格,類似鐵桶嘅座椅方便擺放私人物品,但環境嘅油煙味較大我地揀嘅係大君御膳,餐牌嘅選擇都足夠有牛、豬、雞同其他熱食,連海鮮都有,呢樣比較少見一坐低店員就幫我地整爐邊蛋,仲有韓式小碟提供,倒如泡菜芽菜飲品可以任飲,檸檬茶、果汁、啤酒、烏龍茶等等都有,可惜冇雪條食材好快上枱,牛肉色澤紅潤,最喜歡烤牛脷,因為切得薄身好快熟,而且肉質容易食,另外嘅牛五花肉肉味濃厚,脂肪較重雞肉串配合醬汁食甜甜地,啖啖肉可以用生菜🥬夾肉一齊食,減少肥膩感,亦可以加醬食,自己控制味道叫左唔同肉燒嚟食,正!店員會主動過嚟執嘢同換烤板,服務唔錯食韓燒少見有海鮮,呢間餐廳居然可任點生蠔、帆立貝、蝦、饅魚,值得一試生蠔同帆立貝充滿海水味道,不過燒得耐會縮細,建議大家燒夠就即食熱食就叫左海帶湯,可以暖暖胃,飲完覺得冇咁熱氣餐廳都有幾多後生仔幫襯,始終位置方便,價錢抵食,星期一至四晚只須$188再加一,食物質素同服務都唔錯,係韓燒嘅一個好選擇

一坐低店員就幫我地整爐邊蛋,仲有韓式小碟提供,倒如泡菜芽菜

牛脷及牛肉

雞肉串配合醬汁食甜甜地,啖啖肉

雞肉串

叫左唔同肉燒嚟食,正!店員會主動過嚟執嘢同換烤板,服務唔錯

生蠔

帆立貝

熱食就叫左海帶湯,可以暖暖胃,飲完覺得冇咁熱氣

海帶湯

2019-04-01