2023-08-08 213 views
同大少出天后訂埋未買到嘅書,行過見到一間新開嘅小籠包店,所以就入去食個午餐啦雖然地方唔大,不過都係坐得舒服嘅,係冷氣就有啲凍(可能係新開冷氣超強啦..哈哈)。除左小籠包之外,佢地嘅菜式都有好多,有手工點心、湯麵、砂鍋、水煮同埋小炒等,而且仲係即叫即製添。 先嚟兩杯解渴解暑嘅咸檸七同青檸梳打大少至愛嘅 招牌小籠包 ,皮薄之餘個肉餡都嫩滑多汁,熱呼呼咁食真係覺得份外鮮味。然後就有 香煎鍋貼 ,我地手機落單可以選擇煎香啲,咁佢又真係煎得好香,脆脆嘅外皮包住很多肉汁,大少都話好味~再嚟一碗 紅燒牛肉湯拉麵,拉麵好彈牙,個湯底都唔錯,唔係啲味精湯食完會超口渴嘅。牛肉都好軟稔入味上海春卷係大少話要食,完全冇諗過係咁大條,不過佢又真係炸得好好食,脆卜卜嘅外層入面又有好配料,而且佢又唔會炸得好油,所以密密食都真係唔覺飽呀。我就嚟一碗 蝦仁酸辣湯,酸辣湯個味道剛剛好,唔會太酸或者太辣,而且入面有木耳、豆腐乾等配料,飲完好開胃呢。雞絲粉皮個份量好足料,雞絲都好幼滑,所以唔覺唔覺都俾我成碟ko晒。特別一題個麻醬係可以選擇另上,咁就可以因應自己口味嚟沾醬,值得加分。雖然都真係好飽,不過都係要食埋個豆沙鍋餅先滿

先嚟兩杯解渴解暑嘅咸檸七同青檸梳打

雖然都真係好飽,不過都係要食埋個豆沙鍋餅先滿足。窩餅皮脆卜卜加埋入面滿滿嘅豆沙,外脆內軟香甜軟糯,真係覺得好好食呀
2023-08-07
Type of Meal