無辣不歡的我,每過一排就會好想食辣!前排經過西環見到呢間古色古香的川菜餐廳,決定趁5pm仲有堂食入去!原來餐廳有幾抵食的2人餐,真係啱曬選擇困難症嘅我,唔駛諗就點了!餐廳上菜超快,點了後5mins就開始上菜~椒麻皮蛋好夠凍,而且皮蛋味香濃彈口,配上幾特別的醋香,酸酸辣辣的幾開胃!川式口水雞賣相超特別,上面鋪滿芝麻。雞肉肉質有咬口 ,食落去先是芝麻香,後有麻香辣,層次豐富。十三少水煮魚係勁大盤的🤩先說🐟肉,肉質厚滑,而且好少骨,感覺幾新鮮的。雖然水煮程度不算勁辣,但食魚肉是麻香辣會慢慢滲出。除了🐟以外,入面係超多芽菜、青瓜和寬粉!真係好值回票價,寬粉厚香有嚼勁,還吸收了辣香味,食落去超正😋最後當然要點個紅糖糍粑解辣,外脆內軟香texture,煙韌口感,就算飽都忍唔住係咁食。見好多人都係來叫外賣回去食,下次都要order下先!

餐廳上菜超快,點了後5mins就開始上菜~
椒麻皮蛋

川式口水雞

紅糖糍粑

見好多人都係來叫外賣回去食,下次都要order下先!
椒麻皮蛋
川式口水雞