2022-03-24
記得之前大家討論過享樂烘焙員工嘅態度,咁啱今日去開元朗,朝早又見到抹茶關注組討論呢兩個抹茶包,就去睇下👀估唔到佢哋今次嘅staff非常有禮貌,同佢講唔該佢竟然講「唔洗客氣」🤤有禮貌到嚇親,前後對答都好有禮貌,我諗佢哋嘅staff應該係聽咗大家意見有改善🙌🏻日本宇治抹茶蜜瓜包(含抹茶奶酥餡)($16)🍵呢個包體做到平時享樂嘅鬆軟,奶酥餡份量恰到好處,抹茶味都夠濃,不過因為奶酥餡係甜,蜜瓜包嘅面都係甜嘅,食多幾啖會覺得有少少太甜🤭丸久小山園特濃抹茶焦糖三角 ($18)💚聽講呢款包係好熱門,熱門到成日買唔到,當日12點幾就買到都幾好彩🤤特濃係真係做到嘅👍🏻而且焦糖份量唔多,唔會搶咗抹茶嘅味😚凍食嘅時候其實幾鬆軟,用焗爐翻焗之後雖然個焦糖面正好多,但係烤過嘅表面就有啲乾,建議大家唔好學我🤭總括嚟講,追求茶味濃嘅茶控,丸久小山園特濃抹茶焦糖三角比起蜜瓜包更值得一試,鍾意甜嘅螞蟻人就比較啱宇治抹茶蜜瓜包🤙🏻經過呢次對享樂烘焙嘅印象有改善,應該會考慮再回訪🤪