2015-12-09 404 views
今日係呢個學期最後一日, 跟同學shopping完就搵食. 行到一風堂門口, 同學居然話佢未食過. 我即時打左個突.  好吧.. 佢想食就直接襟飛. 幸好前面的全部唔齊人, 所以一叫即入. 叫左三樣野, 分別係溫泉蛋叉燒沙律, 博多飯$35, 特製白丸元味$88. 我食左特製白丸元味, 呢個係店內的推介. 絕對無得輸. 拉麵本身可以選軟硬度. 我選普通. 食落還是好有口感. 不會太硬也不會因為浸住而變林. 叉燒亦都夠薄, 只是紫菜浸耐左, 部份變林. 唔夠脆. 以$88的價錢, , 料雖然唔多, 但食完其實已經好夠飽.同學叫左個博多飯, 飯的份量唔多, 細細碗,有幾塊肉係上面, 對於唔係肉食公司的我們, 覺得份量十分好. 亦唔會浪費.  食到飽飽地, 同學就將個"溫泉蛋叉燒沙律"share. 呢個沙律除左有溫泉蛋, 菜同叉燒外, 最特別係中間居然有d炸左的拉麵. 食落脆卜卜. 口感十足.  若以女仔黎計, 食呢個沙侓應該都好夠份量同夠晒飽. 雖然佢有附上沙律用的醬油. 但係將個溫泉蛋撈好後, 唔駛落醬都已經可以食.

特製白丸元味
博多飯
2015-12-05
$90 (Lunch)
特製白丸元味
博多飯