2018-04-24 1013 views
呢間餐廳係男朋友介紹,佢細細個阿爸帶佢去食,然後覺得呢間嘅拉麵係超好食,人生最好食嘅一碗🤣 事隔多年,我同佢一齊重遊舊地,試下佢係咪仲值得做佢心目中既第一位👫晚市時間六點九左右去到,已經見到幾個人排緊隊,大概等左四個字就到我地入去啦入面有bar枱位,可以望到廚師係你面前煮拉麵。旁邊既四人座位就有啲逼同窄,枱面area好細,如果冬天去仲麻煩,大家着哂厚褸,每一下動作都要好小心我地各嗌左一個魚豚骨拉麵同沾汁麵,無記錯既話沾汁麵好似揀左蝦湯,唔係好記得仲有咩款可以揀~沾汁麵湯底好濃同埋都唔會好快變凍,可能同佢用既碗有關。蝦味好重,似係真係用左好多蝦去淆個湯咁。麵條掛湯能力高,麵條無因為浸湯而變腍。麵嘅份量都多,叉燒又有三四舊,好快就飽左。叉燒都係有燒香過嘅,所以見到有啲焦黑既邊另外一款魚豚骨拉麵唔係我食,所以就冇評論~ 當男朋友覺得水準依然喺度,值得再食下一次!

沾汁麵

魚豚骨拉麵

Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner