2021-12-31 50 views
今晚一家四口出來食個飯預祝2021年快完結,全年冇得去旅行的確經典,唯有走來大澳德發,拎住個護照幻想旅遊覓食,不過今次呢個護照只能帶你去大澳食特產,例如蠔、蜆、魚等。惹味卜卜蜆煲 $168明火面前自己煮,聽到卜卜聲,見到唔係好多水,原來越煮越出水,因為蜆吐海水,證明新鮮,並不太大隻但是鮮甜。碧綠龍躉球 $148現在香港有養殖龍躉,所以食客有口福,供應多了,價錢平了,今晚的龍躉球蒸得好滑。鼓汁銀絲蒸白鱔 $138海鮮唔怕多吃,又再一份白鱔,肉厚入味,粗身米線吸盡精華。紅燒野菌滑豆腐 $78顧名思義豆腐就是極滑,正整大件不破非常好,紅燒很香,配合野菌非常好味。蒜蓉生蠔 (送)消費滿$400送兩隻,我們一人一隻剛剛好,新鮮就是好。雖然茶餐廳格局,但食物唔錯,服務都過得去,環境乾淨,家常便飯好選擇。

惹味卜卜蜆煲 $168

碧綠龍躉球 $148

鼓汁銀絲蒸白鱔 $138
海鮮唔怕多吃,又再一份白鱔,肉厚入味,粗身米線吸盡精華。

紅燒野菌滑豆腐 $78

蒜蓉生蠔 (送)
消費滿$400送兩隻,我們一人一隻剛剛好,新鮮就是好。