2023-05-28
點了一個親子丼及一客招牌燒豚肉飯。侍應冇戴口罩上菜時對住碗親子丼飯大大聲講乜乜親子丼飯,係呢個時勢經過三年疫情一啲警覺都冇,雖然而家係可以唔使戴口罩,但係可唔可以都唔好對住碗冇遮掩嘅食物講嘢咁大聲,你保證你啲口水冇單落去嗎?再有一個戴口罩嘅侍應上門豚肉飯嘅時候只不過係好細聲咁講其實都聽唔清楚佢講咩呀。即係上菜時唔使講你上緊咩菜都可以嘅,何必唔戴口罩又要大大聲聲咁講呢!我只係叫咗兩碗野我冇跟餐。我用張紙寫咗叫佢哋唔好對住碗食物,冇口就冇遮無掩咁講嘢?!接着我哋食咗半,佢哋就有個冇戴口罩嘅女士走過來,但佢從來冇介紹自己係邊個係,又冇戴口罩,「控」到好埋咁同我講:頭先係咪覺得我哋啲同事做得唔啱,仲話佢哋會改善㗎啦!態度係玩嘢囉,明知佢唔鍾意佢哋唔戴口罩同埋啲食物度就唔戴口罩空到好埋嚟同我講嘢,衛生啊!係你地做飲食業應有嘅態度尊重下你自己嘅職業啦!你咪以為我唔知呀跟住搵個戴口罩嘅男人擘大口係咁放臭氣過嚟執嘢啊,臭到不得了喎,呢間嘢真係唔好再去幫襯!😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑