📍上水 佳運餐廳上水街市熟食中心入面有好多間餐廳都好出色,例如之前介紹過嘅林德記。而今次呢間深受街坊歡迎,尤其係學生,最受歡迎係碟頭飯同雲南米線🍜(仲使乜食譚仔個(碎)豬軟骨闊麵)🤭𓇠 紅燒豬軟骨米線 $41 𓇠叫咗酸辣中辣,湯底清得嚟帶麻辣,平時食開三小辣都覺得辣,食完嘴唇發麻🥵米線份量十足,米線爽滑。有三大舊豬軟骨,煮到淋曬好入味😋而本身每碗米線都配有芽菜、花生、韮菜、蔥、芫荽同酸菜。值得一提係佢嘅酸菜好大塊!同其他米線舖唔同。PS 碗米線一嚟到,用原子筆寫嘅落單紙浸咗入湯🖊️如果可以改善呢點就好。▪️類別:#yinkifoodie_noodles🔺味道:5/5🔹服務:4/5🔸環境:3/5
📍上水 佳運餐廳

𓇠 紅燒豬軟骨米線 $41 𓇠