📌 Tonkotsu 8 by 三田製麵所 📍 赤鱲角暢達路1號香港國際機場機場一號客運大樓5樓抵港層接機大堂(非禁區)☎️ 電話: 27881998★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*0+3啦!搶機票啦!唉~搶鬼到咩!無份出遊都可以去機場聞下陣味當去咗嘅。呢日去機場接朋友放工,佢話機場由最荒蕪果陣得番一間便利店到依家開多咗啲食肆。佢仲帶我去機場接機大堂食Tonkotsu 8 by 三田製麵所。tonkotsu8 係三田製麵所🍜嘅副線,主打速食日式料理。🍜香辣豚骨拉麵($72)友人愛食辣,一黎已經毫無懸念揀辣湯底豚肉拉麵🍜。湯底不但有濃郁嘅豬骨味,唔會好鹹,紅紅嘅香辣湯底加添一層惹味,刺激味蕾,友人飲晒成碗湯添!溏心蛋滑溜,蛋黃蛋味重;叉燒一大片,肥瘦剛好,口感柔軟;幼身嘅麵條質地軟硬適中。枱上仲有其他調味俾客人調製自己嘅口味。🍛咖哩飯($68)餃子炸雞套餐(+$40)又想食餃子,又想食炸雞,精打細算嘅我揀咗普通咖哩飯轉餃子炸雞套餐。包括三隻餃子三件炸雞,一罐汽水。我非常欣賞個咖嘢飯,毫不吝嗇俾勁多咖喱汁,每一粒飯都沾到
📌 Tonkotsu 8 by 三田製麵所
☎️ 電話: 27881998

🍜香辣豚骨拉麵($72)
香辣豚骨拉麵

🍛咖哩飯($68)餃子炸雞套餐(+$40)
又想食餃子,又想食炸雞,精打細算嘅我揀咗普通咖哩飯轉餃子炸雞套餐。包括三隻餃子三件炸雞,一罐汽水。我非常欣賞個咖嘢飯,毫不吝嗇俾勁多咖喱汁,每一粒飯都沾到香濃日式咖哩汁,甜辣度好合我口味。不單只咖喱汁熱,連飯都係好熱唔係微溫。

咖喱飯

🍗炸雞每件都好大件,雞肉扎實又幼嫩,每一口撕開都見到肉質光澤,食落表皮酥脆,入面嘅雞肉保持到Juicy 又夠味!

🥟餃子煎得好香口,饀料新鮮唔會散,薄皮,蘸埋枱上準備好嘅餃子醋,酸酸地好開胃。
餃子炸雞套餐

🛬搭完飛機食完啲維生飛機餐,落機最好就去呢度啪過🍜拉麵🍛咖哩暖下胃,希望快啲0+0,咁我下次落機就可以即刻嚟食!

2022-10-05
$100 (Dinner)
香辣豚骨拉麵
餃子炸雞套餐