✨已經成為享樂忠實粉絲✨⁡自從享樂係元朗開咗分店後,我就成為咗佢忠實粉絲了(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)唔止麵包好食及價錢相宜~仲有麵包出爐得好有效率!⁡即使間中會出現人龍,但其實好快就排到自己(約5-10分鐘),亦唔洗好似其他人氣麵包店咁,係出爐前半個鐘(甚至更耐)就要排定隊等買包🙈當然地點就腳亦成為我愛店原因♪⁡⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰⁡以下係個人口味排名參考如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b⁡🔻9/10 分區[排名不分先後]每年只有7-8月限定推出,皮煙韌有咬口,抹茶餡偏甘香不帶苦澀,份量爆晒,而且食落輕盈唔會太甜膩!⁡▫️抹茶冰心包⁡⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰⁡🔻8.5/10 分區[排名不分先後]我估容易比人忽略嘅有紅莓乳莓軟包同桔皮意大利朱古力,因為佢哋比較「其貌不揚」,但食落有驚喜🥰桔皮朱古力我成日買黎食⁡▫️原味冰心包▫️抹茶麻薯吐司▫️黑糖麻糬包 ▫️紅莓乳莓軟包 ▫️桔皮意大利朱古力 ⁡⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰⁡🔻8/10 分區[排名不分先後]雖然我唔飲奶茶,但貝果入邊奶茶味係我最愛之一🙈黑糖麻糬亦係我愛包之
✨已經成為享樂忠實粉絲✨

▫️黑糖麻糬包

▫️紅莓乳莓軟包
▫️桔皮意大利朱古力

🔻8/10 分區[排名不分先後]
雖然我唔飲奶茶,但貝果入邊奶茶味係我最愛之一🙈黑糖麻糬亦係我愛包之一,佢個餡再多少少黑糖麻糬就更好😻

▫️紫薯麻薯包
▫️伯爵麻糬奶茶貝果
▫️紫菜肉鬆芝士貝果

▫️伊恩妮草莓酥

🔻7.5/10 分區[排名不分先後]
至於宇治抹茶哈密瓜表面同菠蘿包一樣好正,餡係近似奶酥,兩樣非常match(´∇`)我諗藍莓乳酪同芋泥應該冇咩人未食過⁽ ´꒳`⁾芝士包係估唔到有咁多芝士,每一啖都係,享樂真心好大方❤️

▫️藍莓乳酪貝果
▫️芋泥貝果

▫️芝士包
▫️芝士蜜糖法包
▫️宇治抹茶哈密瓜包

▫️明太子法包

🔻7/10 分區[排名不分先後]
黑眼豆豆CP值爆燈,$6一個但餡料都絕不欺場;北海道芝味棒同其他麵包店嘅芝士包好唔同,佢多咗陣蜜糖味,令我好impressive!!! 另外紫菜肉鬆芝士確唔錯,肉鬆唔算多且芝士味唔濃,但咸味貝果黎講唔錯,私心鍾意呢款!

▫️抹茶麻糬貝果
▫️焙茶麻薯貝果

▫️擂莎芝麻貝果

▫️朱古力紅莓貝果
▫️黑眼豆豆

▫️北海道芝味棒
▫️明太子包

🔻6/10 分區[排名不分先後]
唯一令我覺得失望嘅貝果一隻,可能原本預期佢係拉絲芝士,點知係一粒粒嗰啲🙈有少少失望

▫️北海道芝士(6/10)

🔻4/10 分區[排名不分先後]
佢哋嘅Scone唔係我杯茶😵雖然味道上唔差,但口感有啲似密度高嘅雪芳蛋糕咁,並非外酥內軟

▫️蜜糖提子乾鬆餅
▫️抹茶鬆餅

#fibee_bakery

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 抹茶冰心包