2023-07-26 462 views
.抹茶控可去之點 feat. @hkfirstglance (觀塘).(遲咗Po唔好意思)去嘅時候仲係佢哋試業嘅時候而家已經過咗好幾個禮拜🤣但.. 遲到好過無到😗.主打輕食 咖啡 以及茶嘅「茶室style」Cafe.. 俾我地嘅感覺其實真係好似茶室咁peaceful嘅感覺..日式榻榻米 和風裝潢 都令人感覺好寧靜...呢到有多款唔同豆類嘅手沖咖啡.. 單單咖啡豆嘅Menu已經好幾版.. 真心啱鍾意品啡嘅人.茶嘅部分 就真係重頭戲了 多款抹茶粉供你選擇..無論係Matcha Latte.. 定係少有嘅「淡茶 濃茶」佢都有唔同類型嘅茶粉供你選擇..✨當然店主都會有好多唔同類型嘅推薦 每個人嘅口味所以..盡情咁諮詢佢哋就ok.除咗咖啡 & 抹茶Latte.. 我其實好想試試濃茶.. 佢哋話如果唔係真係好鍾意抹茶嘅人未必會飲得慣..🥹類似espresso咁.. 不過係抹茶版espresso😜我好好奇.. 點都要試下..結果出乎意料哋上癮..點講呢..茶嘅苦澀味其實唔係好攻..反而係嗰creamy嘅texture & 鹹香嘅風味更出..飲少少就覺得茶上腦.. 但.. 好爽.. 我係好大機會之後再
抹茶控可去之點
feat. @hkfirstglance (觀塘)
(遲咗Po唔好意思)
去嘅時候仲係佢哋試業嘅時候
而家已經過咗好幾個禮拜🤣
但.. 遲到好過無到😗
日式榻榻米 和風裝潢 都令人感覺好寧靜..
茶嘅部分 就真係重頭戲了
多款抹茶粉供你選擇..
當然店主都會有好多唔同類型嘅推薦 每個人嘅口味
所以..盡情咁諮詢佢哋就ok
類似espresso咁.. 不過係抹茶版espresso😜
我好好奇.. 點都要試下..
結果出乎意料哋上癮..
點講呢..
茶嘅苦澀味其實唔係好攻..
飲少少就覺得茶上腦.. 但.. 好爽.. 我係好大機會之後再來encore🤓..
但應該都關茶粉事
抹茶麻糬Bagel嘅部分
佢嘅包體有少少似少d硬度嘅Dear.. 都係有少少dry感且煙韌嘅皮.. 內裏都幾好咬..
麻糬嘅部分嚼勁唔算太勁.. 但味道口感都正常😙
加埋佢附送嗰抹茶抹醬.. 就好入味啦.. 嗰抹醬係少少流質.. 但抹茶味保留都之餘. 嗰甜度都係接近凡人甜..
所以點埋本身比較原汁原味嘅Bagel.. 陣味就更加balance🙏
當日去到 店主們其實都好熱情 & 好用心聽顧客意見.. 帶咗🐶🐶去 佢哋都好歡迎 所以成個感覺真係好好🥹..
但記住 真係帶主子儘量唔好比佢哋係地下亂跑..
照顧其他食客之餘
都可以維護到更多寵物共同容的空間😛
阿門

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic包點 #calorieswithmicbagel #calorieswithmicdogfriendly #calorieswithmic西餐