❤️ 大廈位置唔算顯眼,外表唔算亮麗。但上到去環境同食物都有驚喜!☺️❤️ 環境光猛乾淨,仲有獨立廁所👍🏼 擺設有好多可愛貓貓,so cute 😙❤️ Dinner Omakase 分別有 $1380/ $1680 menu。我地就試左$1380 😊 晚餐Omakase黎講,一啲都唔貴~ 都幾抵食!❤️ 首先有六道前菜😍 ♡ 又見啦海鰻bb😆 上次第一次見,覺得好神奇。估唔到今次又有得食。鰻魚魚苗來自愛媛縣,師傅話當係面咁食🤣食落煙靭,醬汁少少酸,幾開胃♡ 之後師傅問我哋食唔食生蠔🦪 因為嗰晚唔係太想食生蠔,所以師傅就轉左北海道象拔蚌俾我哋😚 好開心師傅真係會問我哋意見去改菜式,而唔係每個人都整一樣嘅食物,幾細心😁♡ 刺身拼盤- 北海道象拔蚌,配淡雪鹽- 北海道帶子,配柚子鹽, 檸檬汁- 赤貝,配紫蘇花- 炙燒象拔蚌邊,食落少少辣- 最後有鹿兒島柑橘,可以連皮食☺️刺身全部都好新鮮,睇得出師傅嘅用心,每款都配上左合適嘅調味👌🏼♡ 慢煮八爪魚🐙,配柚子胡椒♡ 最後呢碟前菜超高級😍😍首先最底嘅係燒拖羅,上面放左海膽, 魚子醬, 仲有金箔😯 淋上海膽蛋黃醬汁分開食或者一齊食都勁好食!🥹 ❤️ 前菜已經幾出

❤️ 首先有六道前菜😍

刺身拼盤
- 北海道象拔蚌,配淡雪鹽
- 北海道帶子,配柚子鹽, 檸檬汁
- 赤貝,配紫蘇花
- 炙燒象拔蚌邊,食落少少辣
- 最後有鹿兒島柑橘,可以連皮食☺️

♡ 慢煮八爪魚🐙,配柚子胡椒
♡ 最後呢碟前菜超高級😍😍
分開食或者一齊食都勁好食!🥹

❤️ 前菜已經幾出色,之後就係七件壽司🍣
♡ 富山灣白蝦
♡ 醋醃春子鯛,好細條嘅鯛魚,一條分開兩邊,啱啱好每一邊做一舊壽司😆
♡ 深海池魚,配蔥蒜
♡ 千葉縣 炙燒地金目鯛,上面加左由魚頭淆出嚟嘅豉油。🐼當晚首選No.1壽司☺️
♡ 呑拿魚,好厚肉呢😍
♡ 熟成的鮟鱇魚,食落油脂感高
♡ 赤海膽軍艦,海膽多到瀉啦!

❤️ 師傅好好仲開咗啲地海膽俾我哋試吓!呢款海膽形狀特別,我第一次親眼見。
原來係屬於淡路島既地海膽,係季節性出產。師傅話食落有芒果味。我同🐼一食落去都”唔~”左出聲,因為真係食到芒果味🤣🤣 我覺得好神奇,心諗”咦,原來真係芒果味😂” 鮮甜!

❤ 卷物係干瓢小卷,用既係日本葫蘆瓜一種。都一次食!酸酸甜甜嘅感覺
❤️ 海綿蛋糕,配蜂蜜
睇落好似海綿蛋糕,但實質上其實算係玉子燒,因為冇用過麵粉,淨係用上蝦肉魚肉和蛋。係江戶前其中一款小食喔!

❤️ 一打開,一開始以為蒸蛋上面嘅係魚,點知食落先知係斑馬賴尿蝦😆

❤️ 魚湯🐟 OMG! 呢個魚湯真係超級好飲!好開心餐後湯唔只係麵豉湯,而係呢個煲咗好耐嘅魚湯精華🥹 真係好好飲🥹
❤️ 甜品係靜岡蜜瓜 和 抹茶厥餅。不愧係靜岡蜜瓜,入口即溶,好似唔使咬已經吞咗落肚咁😂 點解可以咁甜?

❤️ 晚餐等待期間,店員都好細心俾咗鱈魚片同炸獅子狗片俾我哋做小食☺️
❤️ 總括嚟講,我覺得食完感受到師傅嘅用心🥰 一開始冇乜期待,但係最後有幾款食物,真係好有記憶點 (平時食完好快唔記得)。食完絕對比想像中更有驚喜☺️ 多謝良師傅🙏🏼