2017-02-07 1756 views
之前做左會員,眼見會員今年到期啦,又臨近新年,一於就係outback食個提早既團年飯啦當日book左20:00,其實19:45左右已經到,門口都有人排緊隊,但因為星期五既關係,有限時,用膳時間得90分鐘,唯有等齊人先攞位啦夠鐘攞位,不過都要等10分鐘,可能因為人多既關係啦~原來冇一早預留定位置,也是剛好有人走才會有位置~是這間分店的關係嗎?之前星期六晚上在其他分店也沒有通知有限時及到餐廳就可以入座了一如以往,點餐後就會送上黑糖麵包,上枱麵包依然微暖,就咁食已經好香軟今次薄荷味略淡了一點這是家人點的,很大杯,一杯可以飲好耐餐湯,也有粟米粒,不是全煮爛,有少許完整粟米可以吃到,加添口感整碟就是剛徙雪櫃拿出來的,連碟子也很凍,不會有很新鮮的感覺,但仍可放入口的鋪在厚切薯片上面有很多芝士,頗膩的,但反而薯片較厚,吃起來感覺比較生(食落有聲)以前很喜歡叫雞槌+RIBS+薯條個拼盤,但原來取消了,所以單點了雞槌,依然美味跟餐的焗薯,唯獨有條長蔥很奇怪,另外吃起來不像焗過豬肋骨水準下降?吃起來很乾,醬汁味道也不錯牛扒水準依舊,應該下次只點扒類較為穩陣試新野,瓷碟保溫食左一半依然可以KEEP住熱力,所
之前做左會員,眼見會員今年到期啦,又臨近新年,

一於就係outback食個提早既團年飯啦

有限時,用膳時間得90分鐘,唯有等齊人先攞位啦

夠鐘攞位,不過都要等10分鐘,可能因為人多既關係啦~

原來冇一早預留定位置,也是剛好有人走才會有位置~

黑糖麵包
Classic Mojito
今次薄荷味略淡了一點
Mango Strawberry Cider
這是家人點的,很大杯,一杯可以飲好耐
忌廉粟米湯
Salad
芝士煙肉焗薯片
香辣炸雞槌
焗薯
跟餐的焗薯,唯獨有條長蔥很奇怪,另外吃起來不像焗過
肉眼扒併豬肋骨
豬肋骨水準下降?吃起來很乾,醬汁味道也不錯

牛扒水準依舊,應該下次只點扒類較為穩陣
USDA Prime Ribeye
試新野,瓷碟保溫

食左一半依然可以KEEP住熱力,所以牛扒可以唔使叫咁熟

另外真係食到用左好少調味,所以食到牛扒本身既味道,

整體其實水準KEEP到,但下次應該去返其他分店,感覺氣氛同服務都好似好D咁
2017-01-20
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year