2017-02-06 1858 views
收工仲諗緊去邊度食飯,我既好姊妹就打電話約我。佢話上網見到間餐廳好似唔錯,咁我地就抱住一試既決心去試下。訂左七點,掛住行街七點半先到。好彩果晚唔多人,得三枱,可能係星期一既關係啦。餐廳既位置唔難搵,一出地鐵站行兩步就到,係一個商埸二樓,商埸名唔記得左,如果唔係食飯都唔會去。去到餐廳門口就即刻有個男仔帶我地坐抵,介紹完餐牌同幾個招牌菜之後仲話比我地知有happy hour至八點,所有酒精飲品都買一送一,好適合我地呢種人,飲一杯又唔夠,開一支又飲唔晒。睇餐牌既時候我留意下就圍既環境,第一個感覺係好舒服,好有氣氛,播住輕快既音樂令我好放鬆,員工好健談,好似同朋友傾計完全冇隔膜唔會陌生。前菜就揀左佢地推介既avocado and crabmeat roll,主菜就係 seafood bouillabaisse同埋lobster tail pasta。由於太肚餓既關係,前菜同pasta唔記得影相。牛油果好新鮮,加埋啲蟹肉好開胃。Lobster tail pasta 龍蝦好彈牙,啲麵好有口感。最後個Seafood bouillabaisse 無論賣相定味道都係100分,佢地用一個好靚既煲裝住海鮮同

最後個Seafood bouillabaisse 無論賣相定味道都係100分,佢地用一個好靚既煲裝住海鮮同湯,賣相好似一人火鍋,印象非常深刻,啲湯好濃郁又唔會咸,果然冇介紹錯。

總之Urban Park既食物,環境同服務都令我相當滿意,價錢方面以中上環區黎比較都好合理,一定會再返轉頭幫襯。

今次係小妹第一次打食評,打得唔好請多多包涵。
slow-poached seafood bouillabaisse
2017-02-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • seafood