2016-09-08
以前有食過半山既秋櫻屋,完全係小店格局,而且pancake都真係好raw, homemade既感覺,唔知幾時搬左去康怡,經過就去試下。東區既人可能慣左早食飯,未夠7點都已經要等位,等左都超過半粒鐘先有檯,不過都好好,繁忙時間2個人都比張4人檯我,打開個menu,同以前半山果間果本唔同晒,多左飯/意粉,但就無左以前抵食夾大食果個蛋包飯餐。由於媽媽好細食,我地叫左個咸pancake同個沙律就夠,先上個雞肉凱薩沙律,份量都幾大份,無乜特別,但d雞肉唔係白烚,無甘鞋烚烚。跟住上個三文魚牛油果pancake,以前好似有三塊架喎?用左伴碟沙律換左第三塊😐!?再試下塊pancake同以前有乜唔同,都一樣鬆軟,但好似細塊左少少,整體都係以前既味道⋯⋯不過覺得似pokka 既感覺,同埋最失望係無左蛋包飯餐食,都係掛住以前山上小店既感覺。