2022-01-29
第一次嚟食,幾光猛,有卡位坐,咁啱聽到有店員同d 熟客傾計話聽日就收爐,真係啱啱好試到😳😳自己叫咗碗招牌花膠雞米線 $69 朋友就叫咗碗竹笙雲吞雞米線 $60,自己係胡椒豬肚雞米線同招牌花膠雞米線糾結咗好耐,最後花膠雞贏咗🤪,兩碗米線都包一杯野飲。等咗一陣碗花膠雞米線就到,仲要係成隻雞髀🍗再加多兩舊雞,花膠就有兩舊,一大一細,另外跟d 菜,開頭以為係生菜,夾嚟睇下發現係娃娃菜,個人認為娃娃菜配個雞湯好正。朋友個碗係一隻雞全翼再加兩三舊雞,兩粒雲吞,兩三舊竹笙。兩碗d 雞都夠滑,唔會乾晒,雲吞係蝦肉雲吞,朋友話唔錯。花膠都幾好,都夠厚,唔好紙咁薄。個湯底幾正,忍唔住飲咗幾啖。同埋每張枱都會放一堆碟俾人放骨,呢方面覺得幾細心👍🏻最後講下杯野飲,叫咗熱朱古力,估唔到佢杯朱古力都幾好飲,夠濃,有d 驚喜
朋友個碗係一隻雞全翼再加兩三舊雞,兩粒雲吞,兩三舊竹笙。
同埋每張枱都會放一堆碟俾人放骨,呢方面覺得幾細心👍🏻