2023-02-17 57 views
旺角黑布街呢間TAP 好多人推介,佢主打係買本地啤酒同進口啤酒,淨係啤酒嘅款式已經高達十幾種,而且佢定期就會換啤酒款式,只要賣完就未必會再進同一款貨,所以如果有興趣又想試佢某啲款式既話一定要趁早。佢地理位置都算方便,好近旺角地鐵站。裝修係行歐美酒吧風格,最特別係佢會將酒名全包寫係點上面嘅黑板度,方便客人知道有邊啲酒選擇。我地叫左兩款小食分別喺黃金薯條同卡津煎蝦,黃金薯條其實喺鹹蛋醬製成嘅薯條,入口香脆之餘仲帶住濃濃嘅鹹蛋黃沙醬味,而且份量超大份,絕對夠兩三個人食。而卡津煎蝦喺用本地買嘅醬料煎成,十分惹味而且蝦肉十分彈牙又好新鮮。吐司雞哩嗰主食絕對推介,佢係一塊厚嘅咖央多士配楓糖漿,再配一大塊炸雞扒,雞扒炸得超鬆脆,咬落去肉汁好juicy, 雞肉十分嫩滑, 100蚊都唔駛嘅價錢咁大份,真係好抵食。脆邊漢堡,佢嘅漢堡牛肉好juicy而且好厚身, 漢堡邊亦都烤到脆卜卜,同配菜配合得好好。飲品我地叫咗一個荔枝玫瑰紅茶菌,佢帶0.5%嘅酒精因為發酵過, 飲落好似荔枝玫瑰梳打。啤酒方面我地揀左皮爾森,佢係一款麥味好重嘅進口啤,如果唔鍾意甜味重嘅啤酒哩個係一個好好嘅選擇。