2019-01-29
已經有幾個月冇嚟過呢度食飯,都係早兩個星期訂枱嘅時候先知已經改咗名!前菜多咗個之前冇嘅醉豬手,當然要叫嚟試下啦,豬手皮爽丶汁濃厚而不咸,除咗花雕酒,仲有另一種酒嘅味道,但講唔出 (玫瑰露??) 下次再返嚟食飯我都絕對會 encore!因為朋友第一次嚟呢度食飯,叫咗幾個平時同屋企人嚟食都會叫嘅餸, 叫咗侍應先上前菜丶點心,後上主食,全部都一一做到,呢個要讚一下!前菜除咗有值 8.5分嘅醉豬手,仲有北京肴肉丶小籠包丶 紅油抄手丶 酸辣湯, 北京肴肉嘅size比以前大件咗,味道差不多, 但紅油抄手好明顯轉咗烹調方法,冇以前咁咸,個汁開得唔錯,值8分!煮食方面有北京片皮鴨丶上湯豆苗丶 仲有個唔知乜嘢魚,(因為我覺得個魚唔好食,所以已經唔記得咗佢個名) 片皮鴨個皮好香脆,每一隻可以起到兩碟肉,6 - 8 個人食就最適合,每人大概可以有兩件,鴨皮配上京蔥丶醬汁,味道非常唔錯,加上唔使預訂,非常推介大家試食!甜品有擂沙湯圓丶高力芒果豆沙, 雖然兩個甜品都唔係一啲好甜嘅食物,但我可以好肯定咁講,小朋友都會鍾意食呢個高力芒果豆沙!P.S. 侍應問你開咩茶,推介大家飲12蚊一位嘅四寶茶
P.S. 侍應問你開咩茶,推介大家飲12蚊一位嘅四寶茶
醉豬手