2017-05-14 119 views
今日去元朗, 因為朋友話呢間西餐廳好食,咁我哋約出嚟傾計順便食下晏藍色暗花牆身,加上白色嘅梳化感覺令人舒服。餐廳中央又一棧大吊燈,令間餐廳變得更有氣派。揀咗個香草肉汁燒紐西蘭羊扒,叫了7成熟。 每張枱每一位都有個提子乳酸飲品,酸酸咪咪幾開胃牛角包夠鬆軟又熱辣辣,配埋個薯仔煙肉湯真係好味薯仔煙肉湯咸道適中,湯應該係用真薯仔去做嘅,因為一路飲一路有大大小小嘅薯仔粒, 香滑之中又有嚼感。加咗個鵝肝拌黑車厘子,鵝肝香軟,外面有少少脆,食後齒頰留香可惜我應該先食咗個沙律,因為食完鵝肝再食沙律,即刻冇咗鵝肝嘅香氣留喺口入面羊扒燒得非常之香,肉汁一咬就流曬出嚟有羊香味又唔太羶,配菜中嘅薯條,外皮香脆內裡軟滑。朋友午餐跟咗個扁意粉,我梗係試一試,扁意粉煮得煙煙韌韌哩餐真係好豐富,我哋傾咗好耐計,坐咗好耐餐廳又舒服, 約朋友傾計,坐喺呢一間餐廳入面真係一流

藍色暗花牆身,加上白色嘅梳化感覺令人舒服。

餐廳中央又一棧大吊燈,令間餐廳變得更有氣派。

揀咗個香草肉汁燒紐西蘭羊扒,叫了7成熟。

每張枱每一位都有個提子乳酸飲品,酸酸咪咪幾開胃

牛角包夠鬆軟又熱辣辣,配埋個薯仔煙肉湯真係好味

加咗個鵝肝拌黑車厘子,
鵝肝香軟,外面有少少脆,食後齒頰留香
可惜

羊扒燒得非常之香,肉汁一咬就流曬出嚟
有羊香味又唔太羶,配菜中嘅薯條,外皮香脆內裡軟滑。

朋友午餐跟咗個扁意粉,我梗係試一試,扁意粉煮得煙煙韌韌

2017-05-12
$165 (Lunch)
  • 鵝肝拌黑車厘子