2017-08-16 139 views
正當大家掙扎緊諗唔到食咩嘅時候。大家就會選擇食放題!因為我哋一行人響尖沙咀,所以都係寶勒巷附近搵食。雖然係樓上鋪,但係見到佢凍咗個牌係街邊咁我哋就試吓啦!刺身有好多選擇,有甜蝦,三文魚,蟹腳,帆立貝,北寄貝,榮螺......佢所有嘅刺身都好新鮮,值得一提嘅係佢嘅甜蝦!一般出邊食到嘅甜蝦都係好細條,但係佢哋嘅size係好大!另外每人可以叫兩隻生蠔,生蠔係肥美同新鮮,我都只係落咗檸檬汁就就咁食!其實壽司有好多款,因為我想留肚所以就淨係點左我最鍾意食嘅鵝肝!鵝肝方面好香好juice,一啲都唔乾。響炸物方面呢,佢哋嘅芝士年糕,榴槤炸彈,金絲脆蝦盞都熱辣辣好脆,唔會話夠粉厚過啲餡!另外我好鍾意佢嘅蟹蓋,入邊有好多蟹肉,個個食完都再encore!最後呢我就食咗個蟹粥,因為實在太飽啦食唔落甜品!佢啲蟹粥好甜,而且仲有隻蟹腳!總結坐嘅位置都算闊落,食物質素好,侍應服務態度都OK,價錢亦都合理!