同兩位朋友一齊去食, 我點左"酸辣湯海鮮黑粉絲"同"椰汁冰"。飲品同朋友既食物一早已經送到, 我果碗粉絲一直未到。之後其中一位朋友已經食完仲收埋碟, 我地就搵一個女店員講爭個粉絲未到。個女店員不屑望我地一眼講左句"整緊呀, 粉絲係要耐d 架啦!", 然後走左!然後朋友再幫我搵番落單個哥哥仔, 呢個哥哥仔態度較好, "今日d 單唔知點解去晒麵果邊呀, 我地都唔敢催佢地!" (我心諗樓面都唔敢催? 咁我自己入廚房催? )過左一陣個哥哥仔番黎, 話見到廚房畢緊粉絲, 呢度想讚下果位哥哥仔有交帶。等左近半個鐘卒之有得食, 滿心期待夾起一撮粉絲, 竟然……發現入面有一條零舍黑既膠線物體!但我再唔食就遲到, 怕佢再換又等半個鐘, 最後都係照食算。食物方面, 湯底的確有輕微酸辣, 幾開胃。入面有一大隻帶子, 一大隻蝦, 兩粒青口仔同埋有幾舊好細塊既魷魚。粉絲加酸辣的確好夾。椰汁冰都好香椰汁味。食物味道係ok, 可惜效率方面同衛生方面太差, lunch 得一個鐘左右食, 呢碗麵等左近半個鐘。而且呢條膠線已經唔係普通頭髮咁簡單…… 我唔敢再食了。

酸辣海鮮黑粉絲

酸辣海鮮黑粉絲

但我再唔食就遲到, 怕佢再換又等半個鐘, 最後都係照食算。
粉絲加酸辣的確好夾。
椰汁冰都好香椰汁味。
2020-05-22
$70 (Lunch)