2021-12-14
因為價錢算合理,所以行街想食壽司都會幫襯峰壽司,當然唔可以同高級日本餐廳嘅壽司/刺身相提並論每次去都會睇下有邊款做特價,經常都會有嘅人氣三點盛就好抵食!$34有三文魚、帶子同千尋海老(蝦),3款都係我鐘意食嘅,去到必叫!要一讚醋鯖魚好新鮮,酸酸地好開胃。三文魚我揀咗最普通果款挪威三文魚,$14 2件最抵食,入口都好新鮮,性價比高辛辣龍之卷就比較失望,辣係來自鋪面嘅薯片(味道似熱浪),感覺有d hea,壽司卷入面係完全無辣味海鮮飯(配麵豉湯) $149叫海鮮飯主要係因為有帆立貝、海膽,兩款刺身都好鮮甜,其他刺身都新鮮,$149價錢有多款刺身加埋4件帆立貝同海膽都算抵食!峰壽司地址:屯門屯門鄉事會路83號V City商場MTR層M-65號舖
海鮮飯(配麵豉湯) $149
峰壽司